Putyin: „a nőkhöz, az anyasághoz való magasztos viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték”

A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek. A kulcsfeladat a viszonyuk harmonizálása, nem pedig a férfiak és nők keverékének létrehozása.– elmélkedett a háborúzó orosz elnök. Szerinte a Nyugat támadja ezt az értéket.

2023. március 8., 07:37

Szerző:

Oroszországban feltétlen érték a nők és az anyaság tisztelete - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nőkhöz a nemzetközi nőnap alkalmából intézett szerdai videoüzenetében.

„A nőkhöz, az anyasághoz való magasztos, tiszteletteljes viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik” – mondta az Putyin a Kreml Szenátusi Palotájában, II. Katalin szobra előtt felvett köszöntőjében.

Az orosz vezető egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy mennyi minden alapul az életben a nők kemény munkáján és nagylelkűségén, és a korábban Mariupolban egy szülőotthont is szétlövető elnök kiemelte azt is, sok erőfeszítést tettek azért, hogy „a családban szeretet, meghittség és egyetértés legyen”.

Mint mondta, nagy tisztelet illeti őket a rendíthetetlen felelősségtudatukért, azért képességükért, hogy a dolgok minden részletére oda tudnak figyelni, valamint mindazokért a kitűnő tulajdonságokért, amelyeket a szakmájukban bebizonyítanak.

„A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek. A kulcsfeladat a viszonyuk harmonizálása, nem pedig a férfiak és nők keverékének létrehozása. Ezért hazánkban nincsenek és nem is lesznek veszélyes genderjátszmák. Sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a nevelésben, sem a politikában, sem a törvényhozásban” – írta Valentyina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke a parlamenti kamara honlapján a nőnap alkalmából.

A házelnök szerint a Nyugat új genderrendet akar kialakítani, de ezt kísérletet önmagán kell elvégeznie, mert

Oroszországban nincs rá igény.

Hangot adott álláspontjának, hogy ilyen „anomáliák” mindig is voltak, vannak és lesznek, de nem ezek határozzák meg az emberi fejlődés útját és síkraszállt a hagyományos értékek védelme mellett.

(Kiemelt kép: Gyermekkórházból menekítik az anyákat és a csecsemőket az ukrán rendőrök Mariupol orosz ostroma alatt. Fotó: Ukrán Nemzeti Rendőrség / AFP)