Putyin: „a nőkhöz, az anyasághoz való magasztos viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték”

A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek. A kulcsfeladat a viszonyuk harmonizálása, nem pedig a férfiak és nők keverékének létrehozása.– elmélkedett a háborúzó orosz elnök. Szerinte a Nyugat támadja ezt az értéket.

2023. március 8., 07:37

Szerző:

Oroszországban feltétlen érték a nők és az anyaság tisztelete - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nőkhöz a nemzetközi nőnap alkalmából intézett szerdai videoüzenetében.

„A nőkhöz, az anyasághoz való magasztos, tiszteletteljes viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik” – mondta az Putyin a Kreml Szenátusi Palotájában, II. Katalin szobra előtt felvett köszöntőjében.

Az orosz vezető egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy mennyi minden alapul az életben a nők kemény munkáján és nagylelkűségén, és a korábban Mariupolban egy szülőotthont is szétlövető elnök kiemelte azt is, sok erőfeszítést tettek azért, hogy „a családban szeretet, meghittség és egyetértés legyen”.

Mint mondta, nagy tisztelet illeti őket a rendíthetetlen felelősségtudatukért, azért képességükért, hogy a dolgok minden részletére oda tudnak figyelni, valamint mindazokért a kitűnő tulajdonságokért, amelyeket a szakmájukban bebizonyítanak.

„A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek. A kulcsfeladat a viszonyuk harmonizálása, nem pedig a férfiak és nők keverékének létrehozása. Ezért hazánkban nincsenek és nem is lesznek veszélyes genderjátszmák. Sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a nevelésben, sem a politikában, sem a törvényhozásban” – írta Valentyina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke a parlamenti kamara honlapján a nőnap alkalmából.

A házelnök szerint a Nyugat új genderrendet akar kialakítani, de ezt kísérletet önmagán kell elvégeznie, mert

Oroszországban nincs rá igény.

Hangot adott álláspontjának, hogy ilyen „anomáliák” mindig is voltak, vannak és lesznek, de nem ezek határozzák meg az emberi fejlődés útját és síkraszállt a hagyományos értékek védelme mellett.

(Kiemelt kép: Gyermekkórházból menekítik az anyákat és a csecsemőket az ukrán rendőrök Mariupol orosz ostroma alatt. Fotó: Ukrán Nemzeti Rendőrség / AFP)

21:33

Országuk védelmi célú légierejének egyesítéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban a dán, a svéd, a norvég és a finn légierő parancsnoka a németországi Ramsteinben létesített amerikai légitámaszponton – jelentették be a négy országban pénteken, és Jan Dam vezérőrnagy, a dán parancsnok a Reuters hírügynökségnek azt is elmondta, hogy a döntés hátterében az Oroszország által tavaly februárban Ukrajna ellen indított háború áll.

20:59

Az amerikai Idaho állam törvényhozása hétfőn megszavazott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a halálbüntetések kivégzőosztag általi végrehajtását a méreginjekciók alternatívájaként. Ezzel az állam Mississippi, Utah, Oklahoma és Dél-Karolina után az ötödik amerikai tagállam, amelyben választhatóvá válhat ez a kivégzési mód – jelentette az AP hírügynökség.

20:23

Emmanuel Macron francia elnök pénteken, az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli találkozója után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy áprilisban az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel együtt Pekingbe utazik, hogy tárgyalásokat folytasson Hszi Csin-ping kínai elnökkel az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

19:25

Oroszország idén nem vesz részt a Föld órája akcióban, mivel a mozgalom szervezője, a Természetvédelmi Világalap (WWF) felkerült a külföldi ügynöknek minősített szervezetek listájára – közölte pénteken Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírókkal.