Videón a Kremencsuk bevásárlóközpontra mért támadás pillanatai

A biztonsági kamerák rögzítették, ahogy a közeli bevásárlóközpontba csapódó rakéta törmelék zúdul egy közparkra, és ahogy az emberek fedezékbe menekülnek.

2022. június 29., 15:31

Szerző:

Ez az a végzetes pillanat, amikor egy orosz rakéta csapódott be egy forgalmas bevásárlóközpontba az ukrajnai Kremencsukban június 27-én, hétfőn. A hivatalos közlés szerint a támadásban legalább 18 ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek, sokakat pedig nem találnak.

Két rakéta csapódott be a térségben: az egyik az Amostor bevásárlóközpontot, a másik pedig a szomszédos Kredmash autógyárat találta el.

A rakéta közvetlenül a helyszín felé repül, mielőtt bekövetkezett volna a robbanás. A biztonsági kamerák rögzítették, ahogy a közeli bevásárlóközpontba csapódó rakéta törmelék zúdul egy közparkra, és ahogy az emberek fedezékbe menekülnek.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn azt mondta, hogy a támadás idején több száz ember tartózkodott a bevásárlóközpontban. Kiemelte, hogy a helyszínnek nincs stratégiai értéke, és nem jelent fenyegetést az orosz erőkre.

 (Kiemelt képünk: Orosz rakéta talált el egy kremencsuki bevásárlóközpontot. Fotó: Volodimir Zelenszkij Facebook-oldala.)

12:05

Bombatölcsérekkel lyuggatott búzamezők, blokád alatt tartott kikötők és szállítási útvonalak, brutális hőhullám és vízhiány, egekbe szökő élelmiszerárak, egyre több éhes száj – 2022 nyarának globális agrár- és élelmiszerhelyzete a többet kevesebből elvét vetíti előre.