Videó – Így néz ki, amikor foszforbombával szórnak meg egy ukrán települést az oroszok

Az oroszok foszforbombával támadtak meg egy nemrég felszabadított donyecki falut, amit egy drón videóra vett.

2022. szeptember 20., 15:52

Szerző:

9М22С foszorbombával vette tűz alá a donyecki Ozerne falut az orosz sereg, amit egy drón felvett. A felvételt az ukrán védelmi minisztérium osztotta meg Twitteren.

Ukrajna folytatja a területeinek visszafoglalását

Ukrajna már visszafoglalta teljes Harkiv megyét, valamint pár Oszkol-folyón túli területet is elfoglaltak. Jójárt Krisztián katonai szakértő a 168.hu-val közölte, hogy Donyeck megye északi részén folytatódnak az ukrán műveletek. Sziverszki-Donec folyótól északra fekvő Limánnál folynak jelentős harcok a két fél között, meg nem erősített hírek szerint az ukránoknak sikerült is tegnap elfoglalniuk a települést. A szakértő szerint az ukránok ezután kelet felé, Liszicsanszk irányába indulhatnak, melynek közelében már sikerült is visszafoglalniuk Bilohorivkát. Viszont több dolog is befolyásolhatja, hogy meddig mennek az ukránok ezen a területen. Többek között az oroszok ellenállása is befolyásolhatja az ukrán célokat, ugyanis az Izjumból kivont egységeket, valamint az úgynevezett 3. Hadtest önkénteseit erre a területre csoportosíthatják át.

(Kiemelt kép pillanatkép. Forrás: Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.