Videó – Így néz ki, amikor foszforbombával szórnak meg egy ukrán települést az oroszok

Az oroszok foszforbombával támadtak meg egy nemrég felszabadított donyecki falut, amit egy drón videóra vett.

2022. szeptember 20., 15:52

Szerző:

9М22С foszorbombával vette tűz alá a donyecki Ozerne falut az orosz sereg, amit egy drón felvett. A felvételt az ukrán védelmi minisztérium osztotta meg Twitteren.

Ukrajna folytatja a területeinek visszafoglalását

Ukrajna már visszafoglalta teljes Harkiv megyét, valamint pár Oszkol-folyón túli területet is elfoglaltak. Jójárt Krisztián katonai szakértő a 168.hu-val közölte, hogy Donyeck megye északi részén folytatódnak az ukrán műveletek. Sziverszki-Donec folyótól északra fekvő Limánnál folynak jelentős harcok a két fél között, meg nem erősített hírek szerint az ukránoknak sikerült is tegnap elfoglalniuk a települést. A szakértő szerint az ukránok ezután kelet felé, Liszicsanszk irányába indulhatnak, melynek közelében már sikerült is visszafoglalniuk Bilohorivkát. Viszont több dolog is befolyásolhatja, hogy meddig mennek az ukránok ezen a területen. Többek között az oroszok ellenállása is befolyásolhatja az ukrán célokat, ugyanis az Izjumból kivont egységeket, valamint az úgynevezett 3. Hadtest önkénteseit erre a területre csoportosíthatják át.

(Kiemelt kép pillanatkép. Forrás: Twitter)

07:01

Irán kész nagyobb szerepet vállalni az energiapiacon, több országgal is tárgyal a gázexport lehetőségéről – mondta Ali Bakeri Káni iráni külügyminiszter-helyettes kedden Budapesten.

Tegnap 18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.