Ukrán háborús traumákból fejlesztettek új videójátékot

A kijevi székhelyű Starni Games „Ukrajnai háborús történetek” néven új videójátékot dobott piacra. A civilek igaz traumáin alapuló játékkal a háború borzalmait akarják megmutatni. 

2022. október 24., 13:43

Szerző:

Egy kijevi stúdió videójátékot készít az ukrajnai civilek háborús tapasztalatai alapján – írja a Sky News. „A fókusz a civilek történetein van. Az a célunk, hogy megmutassuk a világnak, mi folyik nálunk”– nyilatkozta Oleksandr Sienin, a kijevi székhelyű független játékfejlesztő stúdió, a Starni Games munkatársa.

Az Ukrajnai háborús történetek műfajilag a háborús játékok körébe tematizálható: három történetet kínál, mindhárom személyes tapasztalatokon, vagy szemtanúk beszámolóin alapul. A történetek többek között a Kijev melletti Bucsa és Hosztomel városokba viszik a játékosokat, azokba a településekbe, ahol a közelmúltban tömegsírokat tártak fel, a  túlélők pedig az orosz katonák kegyetlenkedéseiről számoltak be. 

(Kiemelt fotónk: Ukrajnai háborús történetek. Forrás: Twitter)

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve.