Ukrán védelmi minisztérium: mindenkire szükségünk van, nincs korhatár

Ukrajnának mindenkire szüksége van. 

2022. február 25., 10:41

Szerző:

Minden újoncra szükségünk van, korhatárra való tekintet nélkül, olvasható az ukrán védelmi erők Twitter üzenetében. Arra kérik a civileket, hogy koruktól független csatlakozzanak a honvédő háborúhoz. 

„Ma  mindenkire szüksége van Ukrajnának. Minden csatlakozási eljárás leegyszerűsödött. Csak az útlevelét és az azonosító számát hozzák magukkal”

– nyilatkozta Jurij Galushkin csapatparancsnok. Korhatár nélkül, tette hozzá. A tweet hivatalos felhívás, ha az ukrán erőkhöz történő regisztráció során probléma merül fel, akkor erre kell hivatkozniuk a jelentkezőknek. 

(Kiemelt kép: Ukrán katonák az éjszaka folyamán becsapódott lövedékek helyét nézik a Luhanszk megyei Popaszna közelében lévő kelet-ukrajnai frontvonalnál 2022. február 14-én. Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.