Ukrán dróntámadásban meghalt egy ember Oroszországban

Az ukránok négy cirkálórakétát semmisítettek meg.

2023. augusztus 27., 11:23

Szerző:

Egy ember meghalt, miután ukrán dróntámadás történt az Oroszország délnyugati részén fekvő Belgorod régiónál – írja Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó közlése alapján a The Guardian. Az orosz védelmi minisztérium szerint Brjanszk és Kurszk régióban is dróntámadások voltak – írja a Népszava

A kijevi légierő eközben arról számolt be, hogy négy cirkálórakétát semmisítettek meg Észak- és Közép-Ukrajna felett. A tájékoztatás szerint eredetileg nyolc célpontot észleletek, de több valószínűleg hamis volt. A támadásban öt orosz stratégiai bombázó vett részt. Áldozatokról vagy sérültekről nem érkeztek jelentések. A France24 azt írja, hajnali ötkor egész Ukrajnában szóltak a légvédelmi szirénák. A kijevi katonai kormányzat Telegramon közölte, hogy Ukrajna légvédelmi rendszerei vasárnap hajnalban Kijev külvárosában visszavertek egy orosz légitámadást.

(Kiemelt képünkön:Az ukrán hadsereg 128. Kárpáti Hegyi Támadó Dandár női tagjai különböző harci forgatókönyveket, köztük különböző akadályokat gyakorolnak a frontvonalhoz hasonló körülmények között, miközben a frontvonalon való részvételre készülnek Zaporizzsjában, Ukrajnában. Fotó: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.