Még több fegyvert, még gyorsabban szállít Ukrajnába az EU

Thierry Breton, az Európai Unió biztosa a Le Parisien című napilapnak nyilatkozta azt, hogy minél gyorsabb és nagyobb mértékű fegyverszállítással segítik és gyorsítják is majd Ukrajna ellentámadását.

2023. június 18., 14:57

Szerző:

Több fegyvert, haideszközt és gyorsabb szállítást ígért Ukrajnának Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa a Le Parisien című francia napilapnak adott, szombati interjújában, amit először a 24.hu ismertetett. Breton úgy fogalmazott, Ukrajna haderejének nyári ellenoffenzíváját az unió az eddiginél hatékonyabb hadianyag-ellátással próbálja meg messzemenőkig segíteni.

„Fokozni fogjuk erőfeszítéseinket a fegyverek és lőszerek szállítására – ez egy nagy intenzitású háború, amelyben ezek döntő szerepet játszanak” – árulta el a lapnak Breton. hozzátéve, a következő év során egymillió nagy kaliberű kézifegyvert biztosítanak az Ukrán Fegyveres Erők részére.

Arról, hogy a háború meddig tarthat még, Breton csak annyit árult el, „arra készülünk, hogy a háború még több hónapig, vagy még tovább tart”, mindez azonban szükséges az orosz hadsereg harcértékének jelentős csökkentése céljából.

(Kiemelt kép: Ukrán katonák járőröznek, miután 2022. szeptember 9-én az ukrán hadsereg ellentámadást indított Harkov közelében. Fotó: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP)