Újságírót fenyegetett, ezért felfüggesztették a Fehér Ház helyettes szóvivőjét

T.J. Ducklo "megsemmisítené" a Politico munkatársát, amiért nőügyeiről faggatta.

2021. február 13., 09:15

Szerző:

Az egy hétre fizetés nélkül felfüggesztett T.J. Ducklo viselkedését teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője. Hozzátette, hogy ezzel Ducklo is tisztában van.

"Úgy találtuk, hogy ez komoly büntetés" - mondta Psaki. Hangsúlyozta, hogy a lépést Ronald Klainnal, Joe Biden kabinetfőnökével egyeztette, ugyanakkor nem vitatta meg külön az elnökkel.

A büntetést a Vanity Fair című folyóirat egyik cikke nyomán rendelték el. A Vanity Fair szerint a helyettes szóvivő megfenyegette a Politico hírportál egyik újságírónőjét azzal, hogy "megsemmisíti" és tönkreteszi hírnevét. Az újságírónő korábban Ducklo és az Axios amerikai hírportál egyik újságírónője viszonyát firtatta.

A helyettes szóvivő felfüggesztése kérdéseket vetett fel Washingtonban. Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran "a nép ellenségének" nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben. Sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival. (MTI)

(Kiemelt kép: EPA/Chris Kleponis)