Tűz ütött ki egy dakkai toronyházban, szemtanúk szerint többen kiugrottak az ablakon

2019. március 28., 11:51

Szerző:

Tűz ütött ki csütörtökön egy 19 emeletes toronyház hetedik emeletén, a bangladesi főváros, Dakka központjában, félő, hogy többen bennrekedtek az épületben – közölték a hatóságok és szemtanúk.

Rengeteg tűzoltó küzd a helyszínen a lángok megfékezéséért. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír, de több szemtanú szerint a lángok elől menekülve több ember kiugrott az ablakon.

A toronyház felső szintjein az ablakokból több ember segítségért kiáltozott. A mentést nehezíti az épületet elborító sűrű füst.

Februárban Dakka óvárosának Csavkbazar nevű negyedében ütött ki tűz egy négyemeletes épületben, amelyben lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is voltak. A tűzvészben akkor 71 ember vesztette életét.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.