Tovább emelkedett a szöuli halloweeni tragédia áldozatainak száma, magyar nincs köztük

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar állampolgár sem az áldozatok, sem a sérültek között, ahogy segítségkérés sem érkezett a Szöuli Magyar Nagykövetségre – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.

2022. október 30., 12:32

Szerző:

Elmondta, az ügyben eljáró konzulok folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal, beleértve a kerületi rendőrkapitányságot, az érintett kórházakat és koreai külügyminisztérium illetékes egységét is. „Nagykövetségünk jelenleg is rendkívüli ügyeleti rend keretében üzemel, nyomon követi az eseményeket és konzuljaink készek minden lehetséges segítséget megadni a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak.”

A legfrissebb hírek szerint már 153 halálos áldozata van a szombat esti tragédiának. A rendelkezésre álló adatok szerint a halottak közül 19 külföldi, többek között Iránból, Üzbegisztánból, Kínából, Norvégiából és Oroszországból. November 5-ig nemzeti gyászt rendeltek el.

(Kiemelt képünk: Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. MTI/AP/Yonhap/Li Dzsi Un)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.