Tokióban csúcsot döntött az új fertőzöttek száma

2848 esetet jegyeztek fel.

2021. július 27., 15:22

Szerző:

A japán fővárosban keddre ismét csúcsra emelkedett a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 2848 esetet jegyeztek fel – írta az MTI az AP hírügynökségre hivatkozva. Ezt megelőzően január 7-én volt a legmagasabb a szám, akkor 2520 fertőződést regisztráltak egyetlen nap alatt. Szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy az olimpia idején – amely múlt héten pénteken kezdődött – megugorhat az esetszám az indiai eredetű delta vírusvariáns agresszív fertőzőképessége miatt. Japán mindazonáltal számos országnál sikeresebben vette fel a harcot eddig a koronavírussal: jóval alacsonyabbak a fertőzési és halálozási adatok.

A hétfői adatok szerint eddig 870 ezren fertőződtek meg a járvány másfél éve alatt, és 15 129-en haltak bele a vírus okozta szövődményekbe a 126 millió lakosú szigetországban. Az oltási hányad ugyanakkor még mindig elég alacsony: a lakosságnak a szűk negyede kapott eddig legalább egy oltást.

(Kiemelt kép: Védőmaszkot viselő nő készít fotót az olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének otthont adó Nemzeti Stadionról egy tokiói felhőkarcoló kilátójából 2021. július 10-én. Fotó: Szato Kiicsiro / MTI/AP)