Több mint 15 órát hánykolódott a tengeren egy férfi, mire kimentették

Több mint 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében egy luxus tengerjáró utasa, míg kimentették – írta a BBC hírportálja szombaton az amerikai parti őrségre hivatkozva.

2022. november 26., 12:50

Szerző:

 A 28 éves férfi a Carnival Valor egyik fedélzeti bárjában tartózkodott testvérével szerda este, amikor kiment a mosdóba, de már nem tért vissza.
 Több mentőcsapat kutatott utána, amikor csütörtök este végre megpillantották mintegy 30 kilométerre a louisianai partoktól. A jelentés szerint állapota stabil volt – olvasható a parti őrség Twitter-üzenetében. Seth Gross, a parti őrség hadnagya szerint a férfi több mint 15 órája lehetett a vízben. „Ez a leghosszabb idő, amiről valaha hallottam, egyike lehet a hálaadásnapi csodáknak” – idézte Grosst a CNN. Az eset semmihez sem hasonlítható, amit pályafutása 17 éve alatt látott, és a szerencsés kimenetel azt mutatja, „hogy az élni akarás olyan dolog, amit minden kutatási és mentési ügyben számításba kell venni” – tette hozzá.

Azt még nem tudni, hogyan esett a férfi a vízbe a hajóról, amely a mexikói Cotumelbe tartott. 2018-ban tíz óra elteltével mentettek ki egy 46 éves brit nőt az Adriai-tenger vizéből, ahova szintén egy tengerjáró fedélzetéről zuhant.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Carnival Magic luxushajó a karib-tengeri mexikói sziget, Cozumel partjai előtt. MTI/EPA/Gustavo Villegas)

 

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.

18:26

A török ellenzéki pártszövetség hétfőn Ankarában meghirdette a választási programját a közelgő, május közepén tartandó köztársaságielnök- és parlamenti választás előtt.