Több helyről indult a támadás Ukrajna ellen, másik ország is támogathatja az orosz csapatokat

A határmenti ellenőrzőpontokat tüzérséggel, nehézfegyverekkel és kézi lőfegyverekkel támadják öt régióban.

2022. február 24., 07:28

Szerző:

Az Ukrajnát ért orosz támadás Fehéroroszországból, Oroszországból és a Moszkva által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről indult – közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat az MTI szerint.

„Reggel 5 óra körül Ukrajna államhatárát az Orosz Föderációval és a Fehérorosz Köztársasággal határos területen orosz csapatok támadták meg Fehéroroszország támogatásával” – közölte a szolgálat. Hozzáteszik, hogy a támadásokat Ukrajna keleti és északi határain hajtják végre.

A határmenti ellenőrzőpontokat tüzérséggel, nehézfegyverekkel és kézi lőfegyverekkel támadják öt régióban, Luhanszk, Szumi, Harkiv, Csernyihiv és Zsitomir megyékben, valamint a Krím-félsziget felől.

A BBC is arról számol be, hogy az ukrán illetékesek szerint belarusz csapatok csatlakoznak az orosz támadáshoz, ami azt jelentené, hogy az offenzíva most Észak-Ukrajnából is érkezik –írják az index.hr szerint. Az Ukrajna északi határán fekvő Fehéroroszország régóta szövetségben áll Oroszországgal.

(Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. február 17-én közzétett handout videofelvételen orosz harckocsik indulnak Oroszországba az orosz és fehérorosz fegyveres erők közös gyakorlatát követően egy Brest melletti lőtérről. AFP PHOTO / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.