Rendkívüli – Tűz ütött ki egy titkos orosz katonai bázison

Ezzel együtt már közel 30 gyanús tűzeset és robbanás történt orosz katonai létsítményekben. Sokan szabotázsra gyanakodnak. 

2022. május 21., 20:40

Szerző:

Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium moszkvai regionális kirendeltsége közölte, hogy helyi idő szerint szombat reggel 9 óra körül tűz ütött ki a zsukovszkiji Központi Aerohidrodinamikai Intézet (TsAGI) melletti transzformátorállomáson, amelyet egy órán belül eloltottak. Áldozatokról és sérültekről nem közölt információkat az orosz RIA Novosztyi állami hírügynökség. A TsAGI egy neves repülésfejlesztési intézet Oroszország moszkvai régiójában. 

Az Aviagrad Zsukovszkij helyi hírportál felvételeket közölt a tűzről, amely mintegy 300 négyzetméterre terjedt ki. A jelentések szerint a lángok nem terjedtek át más épületekre, az alállomás pedig a fő telephelytől elkülönítve található.

Az elmúlt hónapban már közel 30 gyanús tűzeset, robbanás történt orosz katonai létesítményeknél – írja a Blikk. 

  1. Daily Mail azt írja, hogy ezen a héten a tűzoltók egy körülbelül 22 ezer négyzetméteres területet borító tűzzel küzdöttek meg egy ipari telephelyen Berdszkben.
  2. A hónap elején a Habarovszki terület Amur körzetében egy katonai egység lőporraktárában történt robbanás egy embert megölt, hét másikat pedig megsebesített.
  3. Két halálos áldozatról érkezett jelentés egy lőporgyártó üzemben bekövetkezett súlyos robbanás után az oroszországi Perm városában.
  4. Napokkal később tűzvész pusztított el egy repülőgépipari főiskolát ugyanebben a városban, emlékeztetett a Newsweek.

(Kiemelt képünk: A TsAGI épülete. Fotó: Wikimedia Commons/Yuriy Lapitskiy)

Tegnap 19:44

Fico egy, a várható koalíciós tárgyalások során szem előtt tartott prioritásaikat tudakoló újságírói kérdésre adott válaszában árulta el, mire lehet  számítani tőle. 

Tegnap 19:00

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat „példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban.

Tegnap 18:32

Ötvennégy éves korában elhunyt Varga Veronika francia-magyar színésznő – tudatta családja vasárnap.

Tegnap 18:27

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.