Rendkívüli – Tűz ütött ki egy titkos orosz katonai bázison

Ezzel együtt már közel 30 gyanús tűzeset és robbanás történt orosz katonai létsítményekben. Sokan szabotázsra gyanakodnak. 

2022. május 21., 20:40

Szerző:

Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium moszkvai regionális kirendeltsége közölte, hogy helyi idő szerint szombat reggel 9 óra körül tűz ütött ki a zsukovszkiji Központi Aerohidrodinamikai Intézet (TsAGI) melletti transzformátorállomáson, amelyet egy órán belül eloltottak. Áldozatokról és sérültekről nem közölt információkat az orosz RIA Novosztyi állami hírügynökség. A TsAGI egy neves repülésfejlesztési intézet Oroszország moszkvai régiójában. 

Az Aviagrad Zsukovszkij helyi hírportál felvételeket közölt a tűzről, amely mintegy 300 négyzetméterre terjedt ki. A jelentések szerint a lángok nem terjedtek át más épületekre, az alállomás pedig a fő telephelytől elkülönítve található.

Az elmúlt hónapban már közel 30 gyanús tűzeset, robbanás történt orosz katonai létesítményeknél – írja a Blikk. 

  1. Daily Mail azt írja, hogy ezen a héten a tűzoltók egy körülbelül 22 ezer négyzetméteres területet borító tűzzel küzdöttek meg egy ipari telephelyen Berdszkben.
  2. A hónap elején a Habarovszki terület Amur körzetében egy katonai egység lőporraktárában történt robbanás egy embert megölt, hét másikat pedig megsebesített.
  3. Két halálos áldozatról érkezett jelentés egy lőporgyártó üzemben bekövetkezett súlyos robbanás után az oroszországi Perm városában.
  4. Napokkal később tűzvész pusztított el egy repülőgépipari főiskolát ugyanebben a városban, emlékeztetett a Newsweek.

(Kiemelt képünk: A TsAGI épülete. Fotó: Wikimedia Commons/Yuriy Lapitskiy)

A japán kormány az ukrajnai háború miatt betiltotta az orosz arany importját kedden, továbbá befagyasztotta több orosz kormányzati tisztségviselő és vállalkozó vagyonát.