Fehéroroszország titkos mozgósításba kezdett

A fehérorosz helyi média értesülései szerint az ország teljesen lezárta a hozzáférést a közkamerákhoz és titkos mozgósításba kezdett. 

2022. október 23., 07:25

Szerző:

A fehérorosz helyi média szerint az ország teljesen lezárta a hozzáférést a közkameráihoz, egyes sajtóinformációk azt sugallják, Moszkva szövetségese titkos mozgósítást rendelt el. Először az ukrán határok közelében szűnt meg a kamerákhoz való hozzáférés, több, mint egy hónappal a háború kezdete előtt, január 14-én – írja az Index.

Titokban folytatják a támadás előkészületeit

Médiaértesülések szerint Fehéroroszország folytatja az Ukrajna elleni támadás előkészületeit, az oroszokkal közös hadsereg létrehozását korábban maga Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök jelentette be. Nemrégen orosz katonai felszerelés és több jármű is érkezett Fehéroroszországba az orosz szövetségestől.

Amennyiben Fehéroroszország is támadásba lendül, az Ukrajna számára az aktív keleti és déli front mellett egy harmadik front megnyitását fogja eredményezni.

(Kiemelt képünk: A BelTa fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök katonai vezetőkkel tanácskozik Minszkben 2021. november 29-én. Fotó: MTI/AP/BelTA/NikolajPetrov)