Orosz-ukrán háború: teljes sötétség és hideg közeleg Ukrajnában

Másfél millió ember maradt áram nélkül a bombázások miatt Ukrajnában.

2022. október 22., 15:30

Szerző:

„Másfél millió ukrán maradt áram nélkül a szombati orosz légicsapások következtében”  – számolt be a 24.hu tudósítása szerint Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő.  Teljes sötétség és hideg közeleg – aggódott.

Célzottan támadják az oroszok az infrastruktúrát

Az oroszok célzottan támadják az ukrán erőműveket, a teljes kapacitás 30-40 százalékát pusztították el, emiatt nagyon nehéz tél vár az ukránokra, főleg, hogy nem ritkák a mínusz húsz fokok sem.

 (Az északkelet-ukrajnai Harkivban egy magas lakóépület, amelyet az orosz bombázás során megsérült. Fotó: Pavlo Bahmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást.