Micimackó: Fuss, rejtőzködj, harcolj!

Egy houstoni tanácsadó cég által készített Stay Safe könyvet gyerekek hátizsákjában küldték haza.

2023. május 25., 18:53

Szerző:

A texasi szülők és tanárok aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a Maradj biztonságban című könyvet, amelyet egy houstoni bűnügyi tanácsadócég készített, az óvodás és általános iskolában tanuló gyerekek hátizsákjában küldték haza – írja a Guardian.

A Milne és az illusztrátor, E. H. Shepard által megalkotott mézkedvelő medve bemutatja a gyerekeknek, hogyan reagáljanak egy tömeges lövöldözésre.

A Maradj biztonságban könyv alcíme:

„Ha veszély fenyeget, Micimackó csapata megmutatja, mit kell tenned: Fuss, rejtőzködj, harcolj!”

A következő oldalon Kanga és Zsebibab bokszkesztyűben látható. A szöveg így szól: „Ha veszélyben vagy, ne maradj, fuss el! Ha nem tudsz, minden erőddel harcolj!.”

Egy körülbelül ötszáz diákot oktató dallasi iskola tanára a Guardiannek úgy nyilatkozott, hogy „szörnyen nyugtalanítónak” találta a könyvet. Elmondása szerint egy köteggel kapott belőle, hogy minden gyermeknek odaadja az osztályában.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Forrás: Micimackó facebook oldala)

 

Tegnap 18:46

Elfogadta csütörtöki rendkívüli ülésén a román kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (75 ezer forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi kormányrendeletet, a román vezetők szerint ezzel a pedagógusok minden követelése teljesült, véget kell vetniük a május 22-e óta tartó általános sztrájknak.

A zambiai Ndolában a legfelsőbb bíróság csütörtökön felmentette a gyerekkereskedelem gyanújával hét hónappal ezelőtt őrizetbe vett horvát állampolgárokat – közölte Vedrana Simundza Nikolic, a horvát igazságügyi minisztérium államtitkára. A hírt a külügyminisztérium is megerősítette.

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

2023. június 1., 16:01

További támogatásukról biztosították Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozójának megnyitásakor felszólaló állam- és kormányfők. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO-csatlakozás egyértelmű támogatására kérte a résztvevőket.