Teljes filmeket töltenek fel a Twitterre a felhasználók

A Twitter automatikus copyright-ellenőrző rendszere állt le, aminek ki kéne szűrnie a jogvédett tartalmakat a felhasználók posztjaiból.

2022. november 25., 14:03

Szerző:

Mióta Elon Musk átvette a Twitter irányítását, kirúgott egy csomó embert, több százan pedig maguktól léptek le, gyakran visszatérő elem a twitteres közbeszédben, hogy ha az oldal azóta is teljesen jól működik, akkor mivel is foglalkozott az a sok programozó. Úgy tűnik, megjelent az első komolyabb repedés a rendszeren, a Twitter automatikus copyright-ellenőrző rendszere állt le, aminek ki kéne szűrnie a jogvédett tartalmakat a felhasználók posztjaiból – írja a Telex.

Rés a pajzson

Ez onnan derült ki, hogy egyesek elkezdtek 2 perces videórészletekre vágott teljes mozifilmeket feltölteni az oldalra, amik egészen rapszodikusan és nem is az ilyenkor megszokott hibaüzenet kíséretében tűntek aztán el vagy maradtak a helyükön. A Telex szerint úgy tűnik, mintha az automatizmus leállása miatt kézzel törölgetnék ezeket a Twitter megmaradt moderátorai.

(Kiemelt képünk: Egy telefon képernyőjén megjelenő Twitter-logó és Elon Musk Twitter-fiókja a háttérben. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)