Teherautó hajtott a tömegbe Stockholmban

2017. április 7., 15:54

Egy teherautó hajtott be délután három óra előtt valamaivel Stockholm bevásárlóutcáján a sétáló emberek közé. A svéd hírportálok szerint legalább három halálos áldozata és sok sérülte van az esetnek. Ezt a rendőrség is megerősített. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a teherautó végighajtott az utcán, majd egy üzlet bejáratának ütközve állt meg és kigyulladt.

A teherautót napközben rabolták. Az üzemeltető cég azt közölte, hogy beugrott a kocsiba és elhajtott vele. A környéken pánik tört ki, a levegőben helikopter köröz.


A hatóságok alig másfél órával az eset után kimondták: terrortámadás történt. Ezen a vélemény van Stefan Löfven svéd miniszterelnök is, Göteborgban van, de siet vissza Stockholmba. 

A merénylet kapcsán a rendőrség kiadott egy képet egy zöld kabátot, és fekete kapucnit viselő férfiről egy mozgólépcsőn. Nem tudni, őt gyanúsítják-e, csak annyit, hogy a támadással összefüggésben keresik.

Az utóbbi időben ez a fajta akció a merénylők kedvelt módszere lett.

Forrás: Twitter/Daily Expres Forrás: Twitter/Daily Express

Ezzel egy időben – meg nem erősített hírek szerint – a metróban lövöldözés volt, a vonalakat leállították. Sérültekről vagy áldozatokról még nem érkeztek hírek.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.