Nem lennénk a helyükben: ők kapták meg a múzeumba való tankokat

Úgy néz ki, az Oroszországot segítő külföldi önkéntesek és a szakadár „népköztársaságok” tartalékosai kapták meg az Oroszország által raktárról visszahozott T-62M és T-62MV harckocsikat.

2022. június 21., 18:49

Szerző:

Mint ismert: széles körben ment a találgatás a hírek felröppenésekor, hogy vajon miért hozott vissza raktárról hadrendből kivont, 50-60 éves harckocsikat Oroszország, amikor papíron még több ezer, ennél sokkal modernebb harcjárművel rendelkeznek  – írja a Portfolio.hu.

Most úgy néz ki, igaza lesz azoknak, akik azt gyanították, hogy a tankokat a szakadár harcosok, ezen belül is a tartalékosok kapják meg, nem pedig az orosz reguláris erők kötelékébe csatlakoznak majd – írja a lap.

Rajtuk kívül még az Oroszországot segítő dél-oszétiai önkéntesek is kaptak T-62-eseket.

Egyelőre tehát nem lehet még azt mondani biztosan, hogy a T-62-esek azért jelentek meg a frontvonalon, mert Oroszország kezd kifogyni a mozgósítható harckocsikból, bár tény, hogy adhattak volna akár a másodrendű alakulatoknak szintén nem éppen modernnek számító T-72-es harckocsikat is, melyből papíron több ezerrel rendelkeznek az oroszok még raktáron – olvasható a portálon.

(Kiemelt kép: T-62-es harckocsi a Keleti Katonai Körzetben. Fotó: Vitaliy Ankov / Szputnyik / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.