Kameruni fegyveresek megöltek öt iskolás gyereket

A szakadárok külön államot akarnak létrehozni az ország nyugati felében.

2020. október 24., 18:10

Szerző:

Öt gyermeket megöltek, kilenc másikat pedig súlyosan megsebesítettek fegyveres szakadárok egy kameruni iskolában.

Egy helyi tisztségviselő szerint a fegyveresek dél körül kezdtek lövöldözni, egy tanóra alatt. A sebesülteket jelenleg kórházban ápolják.

A hatóságok szerint egy angol ajkú szakadár frakció felelős az akcióért. Az ő céljuk az, hogy önálló államot hozzanak létre az ország nyugati részén. E célból már többször is raboltak el iskolásokat, ám ezt máig tagadják.

A szakadárok által ellenőrzött területeken jelenleg kijárási tilalom van, és az iskolák sem üzemelnek tiltakozásképp Paul Biya kameruni elnök francia ajkú kormánya ellen. A szakadárok szerint a politikai vezetés másodrendű állampolgárokként kezeli az angol ajkú lakosságot.

(MTI)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.