Szitává lőtték a gyilkos kis Pedro néven ismert sorozatgyilkost és YouTubert

Pedro Rodrigues Filho mintegy száz embert ölt meg mégis valóságás sztárrá vált hazájában.

2023. március 7., 08:50

Szerző:

Szitává lőttek Sao Paulo közelében egy brazil férfit, akit hazájában a legtöbb emberölést elkövető sorozatgyilkosként tartottak számon – közölték hétfőn a hatóságok. A férfi, aki mintegy száz embert ölhetett meg, negyvenkét évet töltött börtönben. 

A Sao Pauló-i agglomerációban fekvő Mogi das Cruzesben vasárnap történt gyilkosság után megindult a nyomozás. „Az áldozatot lőfegyverből több találat is érte, a gyanúsítottak elmenekültek” – közölte Sao Paulo brazil állam közbiztonsági minisztériuma közleményében. 

A 68 évesen megölt Pedro Rodrigues Filho, gúnynevén Pedrinho Matador (gyilkos kis Pedro) különböző médiumoknak és dokumentumfilmekben mesélte el az életét, miután 2018-ban kiszabadult a börtönből. Médiakarrierjét a YouTube videomegosztó portálon kezdte, ahol nem mindennapi életéről beszélt, híres bűncselekményeket kommentálva, és óvta a fiatalságot a bűnözéstől. 

A Kwai videomegosztó portálon valóságos sztár lett, több mint 267 ezer követővel.

Ilana Casoy, a Serial Killers: Made in Brazil című könyv szerzője, kriminológus szerint Pedrinho azokat az embereket tette el láb alól, akiket nemkívánatosnak talált a társadalom szempontjából.

„Elbűvölte az embereket. Jól tükrözi ez a (brazil) társadalmat, amelyben élünk, amelyben a gyilkosságoknak csak a tíz százalékát derítik fel”

– idézte a szakértőt a Folha de Sao Paulo című napilap.

(Kiemelt képünk: Pedro Rodrigues Filho 1991-ben. Fotó: Wikimedia Commons)