Buszokra támadt az Iszlám Állam Szíriában, több tucat halott

Több tucat embert megöltek terroristák egy autóbusz elleni támadásban egy főúton a szíriai Deir ez-Zór tartományban, amely az iraki határnál fekszik - jelentette az állami sajtó.

2020. december 30., 20:45

Szerző:

Részletek hivatalos forrásból egyelőre nem ismertek. A térségben a szíriai hadsereg katonái és az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei is jelen vannak, táborokat tartanak fenn az ókori Palmüra város közelében, sivatagos területen.

A sajtó a támadás 28 halálos áldozatáról tud, de ez nem hivatalos adat. Vannak sebesültek is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja - egy emigráns szervezet, amely aktivisták hálózatával tartja a kapcsolatot Londonból - úgy tudja, hogy három személyszállító busznak állítottak csapdát az Iszlám Állam fegyveresei, útellenőrző pontnak tüntetve fel a helyszínt. Amikor a buszok megálltak, robbantással és kézi fegyverekkel megtámadták őket.

A megfigyelőcsoport 30 halottról számolt be, és azt állítja, hogy mindannyian szabadságról visszatérő katonák voltak. A szíriai állami média ritkán közöl jelentést katonai veszteségekről.

 

 

A kéthavi távoktatás után megnyíló általános és a középiskolák hírét örömmel fogadták az angolok, mostantól azonban írásban kell indokolniuk utazásuk célját, ha külföldre akarnak menni.