Szijjártó: az éjszaka teljes egészében kiesett

Szijjártó Péter Katarban volt tárgyalni, amelynek értelmében vállalatközi tárgyalások indulhatnak a katari földgáz jövőbeli vásárlásáról az MVM és a QatarEnergy között. Ez a jelek szerint olyan hosszúra sikeredett, hogy a külügyminiszternek kiesett az éjszaka.

2022. december 15., 10:26

Szerző:

Hosszú nap volt Katarban, főleg, hogy az éjszaka teljes egészében kiesett. Indulás haza, hiszen reggel érkezik az ománi kolléga – írta Szijjártó Péter egy szerdai Facebook-posztjában.

Szijjártó minisztériuma egy közleményben arról számolt be, hogy a tárcavezető és a katari energiaügyi és külügyminiszterrel szerdán megkötöttek egy politikai megállapodást, amelynek alapján vállalatközi tárgyalások indulhatnak a katari földgáz esetleges jövőbeli vásárlásáról az MVM és a QatarEnergy között. A cél, hogy egy üzletileg működőképes megállapodás keretében a megnövekedő katari LNG-kapacitás egy részét számításba lehessen venni a magyar földgázellátás garantálása érdekében.

Ennek elérése viszont a jelek szerint annyira hosszúra sikerült, hogy a külügyminiszternek teljesen egészében kiesett az éjszaka.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.