Szépülni akart a vaddisznó, csak eltévesztette a bejáratot

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott – közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. május 20., 09:41

Szerző:

Az állat „nagy lendülettel” futott be a helyiségbe – közölte a PAP hírügynökséggel Marek Aniol krakkói rendőrségi szóvivő. A szemtanúk szerint hat rémült személy menekült ki a helyiségből, az ajtót rázárták az állatra.

Senki nem sérült meg, a vadkan viszont megrongálta a szalon berendezését. Az üzlet egy parkokkal övezett lakótelepen, a forgalmas Kapelanka utcában működik. A helyszínre rendőrök, állatorvos és állatmentők is kivonultak. Az állatot elfogták, és biztonságos helyre szállították – közölte a rendőrségi szóvivő.

Megerősítette, hogy Krakkóban a lakosok az utóbbi időben gyakran riasztják a hatóságokat a lakótelepeken megjelenő vaddisznók miatt. Az állatok más lengyelországi városok, például Varsó közterein is felbukkannak.

(Kiemelt képünk: Salgótarján, 2019. január 6. Vaddisznó az Ipoly Erdő Zrt. somoskői vadasparkjában Salgótarján közelében 2019. január 6-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

20:16

A Duma alsóháza hivatalosan is olyan törvénymódosítást tárgyal, ami az orosz gazdasági élet szereplőit kötelezné a hadsereg ellátására való átállásra az ukrajnai hadműveletek támogatásához.