Spanyolországban őrizetbe vettek egy férfit a brüsszeli támadással összefüggésben

A spanyol rendőrség őrizetbe vett pénteken egy férfit, aki összefüggésbe hozható a múlt héten Brüsszelben elkövetett, két halálos áldozatot követelő terrortámadással.

2023. október 27., 18:40

Szerző:

A rendőrség – amely weboldalán videofelvételt is közzétett a dél-spanyolországi Benahavísban történt elfogásról – közölte: a marokkói származású belga állampolgár ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, amelyet a belga hatóságok kábítószer-kereskedelem, fegyverkereskedelem, pénzmosás és bűnszervezethez tartozás miatt adtak ki.


A férfinél elfogásakor hamis személyazonossági dokumentumokat találtak. Lakásában a rendőrök házkutatást is tartottak és iratokat, elektronikai eszközöket, valamint jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A bíróság már elrendelte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint még vizsgálják, hogy a gyanúsított miként kapcsolódik az október 16-i terrorcselekményhez vagy annak elkövetőjéhez.

A merénylettel összefüggésben többeket őrizetbe vettek Belgiumban és Franciaországban is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

12:57

Kína reméli, hogy a közelgő csúcstalálkozón fellendíti kapcsolatait az Európai Unióval, és határozottan a pragmatikus együttműködésre összpontosít a bonyolult helyzetek és komoly kihívások közepette – mondta Vang Ji kínai külügyminiszter hétfőn Pekingben.