Tankgyárat létesít Ukrajnában a Rheinmetall

12 héten belül tankgyárat létesít Ukrajnában a német Rheinmetall.

2023. július 10., 17:13

Szerző:

A német Rheinmetall, a Leopard 2-es tankok és a Lynx lövészpáncélosok gyártója, Németország legnagyobb hadiipari üzeme – írja a 444.hu.

Bár a tervek szerint az ukrajnai üzemükben nem a legmodernebb tankokat és lövészpáncélosokat, hanem a Róka (fuchs) kódnevű páncélozott szállítóharcjárműveket (TPz, Pszh.) gyártják majd, melyekre amúgy legalább akkora szüksége van az ukrán hadseregnek, mint nehézpáncélosokra és lövészpáncélosokra.

A gyár karbantartó üzem is lesz frissen képzett ukrán karbantartó személyzettel.

„Az ukránoknak tudniuk kell magukon segíteni. Az fenntarthatatlan, hogy mindig európai és amerikai segítségre várjanak a következő tíz-húsz évben” 

– nyilatkozta a CNN-nek a múlt csütörtökön adott, de csak most hétfőn nyilvánosságra hozott interjújában Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója.

A gyárat az ország nyugati részére telepítik.

(Kiemelt képünk: 2022. május 09., Baden-Württemberg. Egy Fuchs páncélozott szállítójármű halad az Albkaserne területén. Fotó: L: Silas Stein/dpa)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.