Tankozgatnak Mészáros Lőrinc nyaralója és a kormányfő hatvanpusztai birtoka között

Hadházy Ákos közösségi média bejegyzésében számolt be arról, hogy a birtok környékén élők szerint gyakran használják közlekedésre a tankokat.

2023. június 17., 15:30

Szerző:

Csütörtökön jött a hír, miszerint elkészült Orbán Viktor hatvanpusztai birtoka, legalábbis erről számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos, aki szinte a teljes építkezést figyelemmel követte az elmúlt években. Ma már arról is beszámolt a politikus, hogy a birtok közelében parkoló harckocsikat valaki vagy valakik használatba veszik időnként.

„Eddig mindig csak az egyik épület mellé leparkolva láttam a gépeket, a lánctalpast pedig mindig gondosan letakarták. Pedig környékbeliektől több jelzést is kaptam, hogy a bicskei Erőmű-tónál fekvő Mészáros nyaralótól gyakran tankozgatnak át az Orbán család Hatvanpusztán épülő kastélyához” – írta a független országgyűlési képviselő a Facebookon.

Hadházy a tankok eredetét is kiderítette már: a NAV nyomozás szerint az egyik harckocsi egy magyar felderítő jármű, a lánctalpas pedig egy osztrák betegszállító harckocsi.

 

(Fotó: Forrás: Facebook/HadházyÁkos)

 

Szombat este többségében a keleti tájakon várható, hogy megázunk, napsütésből főleg északnyugaton, helyenként a Dunántúlon kaphatunk rövidebb időszakokat. Vasárnap eleinte több helyen előbújhat a nap, napközben ismét sokfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és már a középső tájakat és a Dunántúl keleti felét is érintheti a csapadék.