Tankozgatnak Mészáros Lőrinc nyaralója és a kormányfő hatvanpusztai birtoka között

Hadházy Ákos közösségi média bejegyzésében számolt be arról, hogy a birtok környékén élők szerint gyakran használják közlekedésre a tankokat.

2023. június 17., 15:30

Szerző:

Csütörtökön jött a hír, miszerint elkészült Orbán Viktor hatvanpusztai birtoka, legalábbis erről számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos, aki szinte a teljes építkezést figyelemmel követte az elmúlt években. Ma már arról is beszámolt a politikus, hogy a birtok közelében parkoló harckocsikat valaki vagy valakik használatba veszik időnként.

„Eddig mindig csak az egyik épület mellé leparkolva láttam a gépeket, a lánctalpast pedig mindig gondosan letakarták. Pedig környékbeliektől több jelzést is kaptam, hogy a bicskei Erőmű-tónál fekvő Mészáros nyaralótól gyakran tankozgatnak át az Orbán család Hatvanpusztán épülő kastélyához” – írta a független országgyűlési képviselő a Facebookon.

Hadházy a tankok eredetét is kiderítette már: a NAV nyomozás szerint az egyik harckocsi egy magyar felderítő jármű, a lánctalpas pedig egy osztrák betegszállító harckocsi.

 

(Fotó: Forrás: Facebook/HadházyÁkos)

 

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárást egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.