Videón az Orbán-család hatvanpusztai szuperbirtoka

A 444.hu által publikált, új drónfelvételen az látszik, óriási területűvé növekedett a hivatalosan Orbán édesapja által birtokolt komplexum, és szinte mindenhol napelem termeli az energiát.

2022. augusztus 24., 20:41

Szerző:

Új drónfelvételt publikált az Orbán-család hatvanpusztai birtokáról Németh Dániel újságíró a 444.hu-n. A videón az látszik, hogy a cikk szerint immár nagyon is látszik, hogy fog végleges formájában kinézni a folyamatosan épülő, 18 focipályányi óriásbirtok. A felvételek tanúsága szerint az Orbán édesapja, Orbán Győző nevén lévő birtok a miniszterelnök korábbi állításával szemben mégsem eredeti funkcióját kapta vissza és majorság lesz, hanem egyfajta erődített épületkomplexum képe bontakozik ki előttünk a magaslati felvételek nyomán.

A felvételek alapján azonosítottak többek között egy aggregátorházat 20 ezer literes gázolajtartállyal, de van ott vízciszternának látszó, jókora medence, egy könyvtárszoba, üvegház növényeknek, saját szennyvíztisztító is, sőt, az új felvételen az látszik, mitnegy 3 sor napelemet is telepítettek a kiszolgáló épületek közé.

A nagy építkezések a birtokon 2019-ben kezdődtek, ezek során egy műemléki jellegű épületet – még az eredeti tulajdonos, Habsburg József nádor idejéből – villámcsapás után bontottak le, egy másikat pedig szerkezeti problémákra hivatkozva.