Gázrobbanás történt Madridban

Gázrobbanás történt a spanyol fővárosban, ketten meghaltak, rengeteg a sérült.

2022. május 6., 20:48

Szerző:

Két ember meghalt, 18-an megsérültek, miután robbanás történt egy belvárosi lakóházban a spanyol fővárosban – közölte újságírókkal José Luis Martínez Almeida madridi polgármester a helyszínen pénteken, írja az MTI. 

A városvezető tájékoztatása szerint a két áldozat holttestét órákig tartó kutatás után az épület udvarán találták meg a tűzoltók, több tonnányi rájuk omlott törmelék alatt.

A La Sexta kereskedelmi televízió értesülése szerint a 21 és 27 éves férfi a négy szintes épület legfelső emeletének egyik lakásában végzett vízvezeték-szerelési munkálatokat. Gázszagot éreztek, ezért lementek a földszintre, hogy elzárják a gázcsapot, amikor a robbanás bekövetkezett. A 18 sérült többségét a helyszínen ellátták a mentősök, négy embert kellett kórházba szállítani. Egy 84 éves férfi sérülései olyan súlyosak, hogy intenzív osztályon kezelik.

A hatóságok lezárták a lakóházat, amelyben szerkezeti károk keletkeztek, és tartani lehet attól, hogy összedől. A detonáció több környező épületben, valamint az utcán parkoló autókban is kárt okozott.

(Kiemelt kép: Gázrobbanás nyomai egy lakóépületen Madridban 2022. május 6-án. Fotó: Senhan Bolelli / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.