Rendkívüli-Megkezdődött Mariupol evakuálása

A helyieket buszokkal szállítják biztonságosabb helyekre. 

2022. március 5., 10:27

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk,  az orosz haderő humanitárius folyosót nyit két ukrán város számára is, hogy a heves harcok közepette a civil lakosság elhagyhassa a várost. Vadim Bojcsenko Mariupol polgármestere szerint nincs más esélyük, mint az evakuálás azonnali megkezdése. 

„Mariupol nem az utcák és az épületek, hanem a város lakói. Az orosz megszállók folyamatos és kíméletlen ágyúzása közepette nincs más választásunk, mint lehetőséget adni a polgároknak, hogy biztonságosan elhagyhassák Mariupolt”, fogalmazott a városvezető. 

A városi tanács által megadott ütemterv szerint megkezdték a civilek evakuálását Mariupolból. Az embereket Mariupol három pontjáról,  buszokkal viszik biztonságos helyszínekre. 

A lakosokat arról is tájékoztatták, hogy a tűzszünet idején, saját közlekedési eszközükkel is  biztonságosan közlekedhetnek egy meghatározott útvonalon északnyugat felé Zaporizzzsja városába. (BBC)

(Kiemelt képünk illusztráció: A pusztítás nyomai egy orosz légicsapást követően Bisivben 2022. március 4-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)