Breaking! Az oroszok humanitárius folyosókat nyitnak meg

Két ostromlott ukrán város polgárai kapnak szabad utat. 

2022. március 5., 08:07

Szerző:

Oroszország humanitárius folyosókat nyit két ukrán város számára is, közölte az orosz védelmi minisztérium. A tervek szerint helyi idő szerint szombat délelőtt 10 órától nyitják meg a humanitárius folyosókat Mariupol és Volnovakha városa számára, írja a BBC. 

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint „csendrendszert” vezetnek be, hogy a polgári lakosság eltudja hagyni az ostromlott városokat, ebben már meg is megállapodtak az ukrán hatóságokkal.

Ukrán részről egyelőre nem erősítették meg a hírt. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk ,Mariupol városát blokád alá vonták az orosz csapatok. A város polgármestere tűzszünetet  és humanitárius folyosó megnyitását kérte. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrajnából érkező menekültek a záhonyi művelődési házban 2022. február 25-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.