Breaking! Az oroszok humanitárius folyosókat nyitnak meg

Két ostromlott ukrán város polgárai kapnak szabad utat. 

2022. március 5., 08:07

Szerző:

Oroszország humanitárius folyosókat nyit két ukrán város számára is, közölte az orosz védelmi minisztérium. A tervek szerint helyi idő szerint szombat délelőtt 10 órától nyitják meg a humanitárius folyosókat Mariupol és Volnovakha városa számára, írja a BBC. 

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint „csendrendszert” vezetnek be, hogy a polgári lakosság eltudja hagyni az ostromlott városokat, ebben már meg is megállapodtak az ukrán hatóságokkal.

Ukrán részről egyelőre nem erősítették meg a hírt. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk ,Mariupol városát blokád alá vonták az orosz csapatok. A város polgármestere tűzszünetet  és humanitárius folyosó megnyitását kérte. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrajnából érkező menekültek a záhonyi művelődési házban 2022. február 25-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

16:24

A szlovákiai választási kampányban terjesztett álhírek miatt az Európai Bizottság súlyos pénzbüntetéssel sújthatja mindkét népszerű közösségi felületet. A digitális szolgáltatásokról szóló új uniós törvény alapján ugyanis a techcégeknek már szigorúbban kellene szűrniük a platformjaikon terjedő dezinformációkat.