Mariupol polgármestere: nincs más esélyünk, mint az evakuálás megkezdése

Vadim Bojcsenko szerint az oroszok kíméletlenül lövik a várost.

2022. március 5., 09:32

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az orosz haderőhumanitárius folyosókat nyit két ukrán város számára is. A tervek szerint helyi idő szerint szombat délelőtt 10 órától nyitják meg a humanitárius folyosókat Mariupol és Volnovakha városa számára. A bejelentést az ukrán fél is megerősítette, Vadim Bojcsenko Mariupol polgármestere ezt követően tett közzé nyilatkozatot.

Vadim Bojcsenko szerint nincs más esélyük, mint az evakuálás azonnali megkezdése. 

Mariupol nem az utcák és az épületek, hanem a város lakói. Az orosz megszállók folyamatos és kíméletlen ágyúzása közepette nincs más választásunk, mint lehetőséget adni a polgároknak, hogy biztonságosan elhagyhassák Mariupolt 

– közölte a polgármester. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. február 21-én kiadott képen az orosz és fehérorosz harckocsik láthatóak az orosz és fehérorosz fegyveres erők közös gyakorlatán, egy Brest melletti lőtéren. Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.