Mozifilmbe illő aranyrablás-rekord a torontói reptéren

Nyomozást indított a kanadai rendőrség, miután a Toronto Pearson nemzetközi repülőtérről nagyon komoly mennyiségű aranyat rabolhattak el ismeretlenek.

2023. április 21., 20:00

Szerző:

A 24.hu beszámolója szerint feltehetően az Ontarioban bányászott aranyat lopták el, ami megszokott tranzit utat jár a torontói reptéren át.

A helyi hatóságok első becslése szerint körülbelül 20 millió kanadai dollár értékű arany tűnt el.  Az érintett fél négyzetméteres konténer a rakománytároló létesítményből tűnt el.

A hatóságok arról nem adtak információt, hogy melyik légitársaság szenvedte el a bűncselekményt, a reptér közleménye szerint a rablóknak nem a reptér közvetlen területén haladtak át, csak a raktár nyilvános részéhez fértek hozzá, amit egy harmadik fél üzemeltet.

A portál megemlíti, hogy hasonló értékű rablás két alkalommal, 2011-ben és 2022-ben történt. Akkor háromezer tonna juharszirup volt a zsákmány.

(Kiemelt kép: arcmaszkot viselő utazók 2022. május 2-án a COVID-19 világjárvány idején a Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtéren Mississauga államban – Ontario, Kanada. Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto via AFP)

 

 

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.

2024. október 17., 11:32

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.