Rakétatámadás érte Odesszát

Eddig hét sérültről tudni.

2022. július 19., 08:14

Szerző:

Hat ember, köztük egy gyermek megsérült egy nagy erejű rakétatámadás következtében Odessza régióban. Az orosz  csapatok éjszaka támadták meg Odessza térségét.

Hét Kalibr rakétát indítottak a Fekete-tengerről. Egyet a légvédelmi erők lőttek le, 6 pedig egy civil falut talált el. Hat ember megsérült, köztük egy gyermek

– áll a  Pivdeny hadműveleti parancsnokság műveleti parancsnokságának közleményében.

A lövések következtében három magánház és két melléképület megsemmisült és kigyulladt, de egy óvoda, több autó, iskola, kulturális központ is megrongálódott – írja az Unian nyomán az Index. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Légi felvétel a mentőmunkásokról, akik az orosz rakétatámadások után hajtanak végre műveleteket, ahol legalább 17 ember meghalt és 31 megsérült az ukrajnai Odessza Szerhijivka kerületében 2022. július 1-jén. Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.