Putyin nem tárgyal Zelenszkijjel

A szóvivője mondta el.

2022. március 4., 17:19

Szerző:

Vlagyimir Putyin közölte, hogy nem tárgyal Zelenszkijjel.

Az információt a Kreml szóvivője Dmitri Peszkov osztotta meg, aki hozzátette: Oroszország nem adja fel azon tervét, hogy „nácitlanítsa" Ukrajnát.

 

Mint beszámoltunk róla, március 3-án, csütörtökön Zelenszkij azt kérte Putyintól, találkozzanak.

„Találkozzunk, nem harapok!” 

– fogalmazott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címezve az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint a külföldi újságíróknak tartott csütörtöki kijevi sajtókonferenciáján.

(Kiemelt kép:  Novo-Ogarjovo, 2022. március 3. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz biztonsági tanács tagjaival a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Andrej Gorskov)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.