Meleg, elvtársi levélváltásban örvendett egymásnak Putyin és Kim Dzsong Un

Meghitt hangulatú levelet írt egymásnak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök Korea japán gyarmati uralom alóli felszabadulásának 78. évfordulója alkalmából.

2023. augusztus 15., 16:23

Szerző:

A Putyinnak írt levelében Kim azt állította, hogy a két ország barátsága a második világháborúban, a Japán felett aratott győzelem során kovácsolódott össze.

Az MTI a két levélből négy mondatot idézett, idézi a 444.hu.  Az első hármat Kim Dzsongun írta Putyinnak, az utolsó Putyin leveléből származik.

Az észak-koreai diktátor úgy véli, hogy „országaink teljes mértékben bizonyítják legyőzhetetlenségüket és erejüket az imperialisták önkényes uralmának szétzúzásáért folytatott harcban.(...) Országaink között a barátság és a szolidaritás egy hosszú távú, stratégiai kapcsolattá fog fejlődni.(...) Ez a két ország mindig győztesen, erősen és határozottan emelkedik fel, egymást támogatva és együttműködve”.

„Biztos vagyok abban, hogy minden területen erősíteni fogjuk a kétoldalú együttműködést a két nép jóléte, a szilárd együttműködés, a Koreai-félsziget és az egész világ stabilitása és biztonsága érdekében” – erősítette meg a szívélyes szavakat az orosz diktátor.

(Kiemelt kép: a 2019. április 25-én készült képen Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető egy fogadáson vesz részt a távol-keleti szövetségi szövetségben folytatott tárgyalásaikat követően. Fotó: KCNA VIA KNS / AFP)