Putyin beismerte, hogy nagy a baj

Vlagyimir Putyin friss nyilatkozatában beismerte, hogy komoly gondot okoznak országának a nyugati szankciók. 

2022. október 26., 12:14

Szerző:

Vlagyimir Putyin, orosz elnök keddi nyilatkozatában beismerte, hogy problémákat okoznak nekik a nyugati szankciók, írja az Index. 

Az orosz elnök ezzel párhuzamosan a döntéshozatal felgyorsítására szólította fel a kormányzati tisztviselőket. A Business Insider szerint az orosz elnök ezt olyan összefüggésben mondta, amelyben szót ejtett arról, hogy nagyobb mértékben kell támogatni az ukrajnai „különleges hadműveletet”, valamint 

válasz kell adniuk a nyugati szankciók által támasztott kihívásokra.

Az AFP szerint az orosz elnök egyértelműen a „nehézség” szót használta, ami azért számít meglepőnek, mert Vlagyimir Putyin eddig szinte minden nyilatkozatában arról beszélt, hogy Oroszországnak nem jelentenek problémát, nehézséget a szankciók, és azok ellenére is minden rendben van az országban. 

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az ENSZ főtitkárával folytatott megbeszélésen a moszkvai Kremlben 2022. április 26-án. Fotó: Vlagyimir ASTAPKOVICS / SPUTNIK / AFP)

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.