Putyin boldoggá tette Kadirovot, aki szerint eljött az ukrán kormány megsemmisítésének ideje

Ramzan Kadirov szerint itt az ideje eltörölni a Föld színéről az ukrán kormányt. 

2022. október 20., 14:07

Szerző:

Ramzan Kadirov csecsen vezető Vlagyimir Putyin döntését méltatta, miszerint hadiállapotot hirdetett az annektált négy ukrán régióban.

„Most, ha akár egyetlen golyót is Oroszország felé röpítenek, akkor el fogják törölni a kijevi kormányt a Föld színéről” – mondta Kadirov. A csecsen vezető szerint a hadiállapot bevezetése „kiváló döntés”, amelyet „teljes mellszélességgel támogat”. 

„Az emberek azért támogatták a népszavazásokat, hogy megvédjük őket a náciktól. Most pedig, ha egyetlen golyó is Oroszország felé repül, szükséges nem csupán a döntéshozói központok támadása, hanem az, hogy teljesen eltöröljük őket a Föld színéről, amíg nem marad hely a bolygón a fasiszta-banderista juntának”

– írja Kadirov Telegram-csatornáján, hozzátéve: ha az ukrán vezetőket sikeresen likvidálják, akkor az ukrán katonák tömegesen fogják megadni magukat. A csecsen vezető „Allahu Akbar!” felkiáltással zárta a gondolatait.
(Index)

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető részt vesz a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szalmán szaúd-arábiai király találkozóját követő aláírási ceremónián a szaúd-arábiai Rijádban 2019. október 14-én. Fotó: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.