Prigozsin saját halálának módját is megjósolta

Egy áprilisban ezelőtt készült felvételen Prigozsin Oroszország háborús pályáját hasonlította saját későbbi végzetéhez.

2023. augusztus 28., 10:18

Szerző:

A 40 másodperces klipben az orosz zsoldosfőnök, Jevgenyij Prigozsin Oroszország háborús pályáját hasonlította össze egy repülőgéppel, amely „szét fog esni a levegőben”. Az ominózus párhuzam most olajat öntött arra az elméletre, hogy a Wagner-vezért Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára tették el láb alól – írja a Napi.hu.

Az eredetileg április 29-én Szemjon Pegov orosz katonai bloggerrel készült interjúból készült klipben Prigozsin azt mondta, hogy Oroszország a katasztrófa szélén áll, mert fokozatosan kiszorítják az igazmondókat.

A Wagner-csoport Telegram csatornáján megjelent bejátszásban, amit ITT lehet megtekinteni, azt mondta, azért beszél ilyen őszintén, mert joga van tudniuk az embereknek, akik ebben az országban fognak élni, hogy most hazudnak nekik. Hozzátette:

jobb, ha megölnek.

A genetikai vizsgálat vasárnap megerősítette, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner félkatonai szervezet vezetője életét vesztette a légiszerencsétlenségben – jelentette be az orosz Nyomozó Bizottság (SZK). A gépen tíz ember, köztük a Wagner másik alapítója tartózkodott, mindannyian meghaltak.

(Kiemelt képünk: Pelagiya Tihonova / Anadolu Agency via AFP)