Megerősítette a genetikai vizsgálat, hogy Prigozsin volt a gépen

A Kreml továbbra is azt állítja, hogy nem felelős a balesetért.

2023. augusztus 27., 13:19

Szerző:

Az orosz hatóságok azt közölték genetikai vizsgálat is megerősítette, hogy Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér holttestét is azonosították a szerdán lezuhant magángép roncsianál – írja a BBC.  A vizsgálóbizottság azt közölte, mind a tíz áldozat személyazonosságát megállapították, és azok megegyeztek az utaslistán szereplő emberekével. Ahogy arról korábban beszámoltunk, A Kreml cáfolta a feltételezéseket, hogy ő volt a felelős a balesetért. amelynek utaslistáján a Wagner zsoldoscsoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin neve is szerepelt.

(Kiemelt képünkön:A 2017. július 4-én készült képen Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember látható az orosz és a kínai elnök moszkvai Kremlben tartott üzleti vezetői találkozója előtt. Fotó: Szergej ILNITSZKIJ / POOL / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.