Sípályára zúdult és maga alá temetett néhány embert egy lavina Oroszországban

2021. január 18., 14:15

Szerző:

Lavina zúdult egy sípályára a hegyekből az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaságban, a hó a helyi hatóságok szerint 4-12 embert temethetett maga alá.

 

A baleset Dumbaj település közelében, a Mussza-Acsitara hegyen történt. Sajtójelentések szerint a hó betemetett két, síkölcsönzőként használt vasúti kocsit, egy büfében pedig anyagi károk keletkeztek. A TASZSZ hírügynökség saját informátorára hivatkozva azt közölte, hogy az incidens oka mesterségesen előidézett lavina lehetett.

Néhány nappal ezelőtt, január 9-én is lavina zúdult egy orosz sípályára, akkor három ember, két felnőtt és egy gyermek vesztette életét, miután a hótömeg maga alá temette őket a Norilszktól 25 km-re található Talnakh-ban. 

 

(MTI)

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).