Itt a vége: kivonul Oroszországból az IKEA

A cég vevőt keres oroszországi gyáraira is.

2022. június 15., 18:58

Szerző:

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint  vevőt keres oroszországi gyáraira a svéd cég és teljesen kivonul az ottani piacról.

A bútoráruház-lánc márciusban már átmenetileg felfüggesztette egyszer oroszországi tevékenységét, szerdán viszont a teljes kiszállás mellett döntöttek – emlékeztetnek.

Sajnálatosan a körülmények nem lettek jobbak, a pusztító háború tovább folytatódik. Ebben a helyzetben nem látjuk esélyét annak, hogy tovább működhessünk itt és azt sem tudni, mikor térhetünk vissza – közölte az Ingka Group, amely az IKEA orosz üzleteinek tulajdonosa a Világgazdaság tudósítása szerint.

Az Ingka bezárása ugyanakkor csak az IKEA üzletekre vonatkozik, saját áruházaikat, amelyek MEGA néven futnak, továbbra is nyitva tartják.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP)

 

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

09:53

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.

2022. június 26., 08:22

Emmanuel Macron francia államfő megbízta eddigi miniszterelnökét, Élisabeth Borne-t, hogy július elejére alakítson egy új cselekvő kormányt az elnöki koalíción kívüli pártok bevonásával.