Itt a vége: kivonul Oroszországból az IKEA

A cég vevőt keres oroszországi gyáraira is.

2022. június 15., 18:58

Szerző:

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint  vevőt keres oroszországi gyáraira a svéd cég és teljesen kivonul az ottani piacról.

A bútoráruház-lánc márciusban már átmenetileg felfüggesztette egyszer oroszországi tevékenységét, szerdán viszont a teljes kiszállás mellett döntöttek – emlékeztetnek.

Sajnálatosan a körülmények nem lettek jobbak, a pusztító háború tovább folytatódik. Ebben a helyzetben nem látjuk esélyét annak, hogy tovább működhessünk itt és azt sem tudni, mikor térhetünk vissza – közölte az Ingka Group, amely az IKEA orosz üzleteinek tulajdonosa a Világgazdaság tudósítása szerint.

Az Ingka bezárása ugyanakkor csak az IKEA üzletekre vonatkozik, saját áruházaikat, amelyek MEGA néven futnak, továbbra is nyitva tartják.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.