Putyin mérges, amiért eltiltották az orosz sportolóit a nemzetközi versenyektől

Az Ukrajnában háborúzó Oroszország 21 sportági szövetsége és az ország olimpiai bizottsága (OKR) is fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) válogatottjaik és klubcsapataik széleskörű nemzetközi eltiltása miatt.

2022. június 24., 14:52

Szerző:

A jogorvoslat elérésére irányuló moszkvai lépésről Andrej Fjodorov, az Orosz Föderáció sportminiszter-helyettese nyilatkozott, hozzáfűzve, hogy ez év második felére várják a beadványokkal kapcsolatos CAS-határozatot.

„Összesen 21 összoroszországi sportszövetség és az OKR élt a fellebbezés jogával a nemzetközi sportszövetségek diszkriminatív döntései ellen”

– fogalmazott Fjodorov, aki elmondta, hogy a CAS befogadta az orosz panaszt, s jelenleg az előkészítő eljárások folynak.

Fjodorov arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) csaknem 5 millió eurót fizet vissza az oroszországi versenyek törlése, illetve az orosz sportolók IBA-viadalokon való részvételének ellehetetlenítése miatt. Közlése szerint a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) is fizet visszatérítést, több mint 1 millió eurót az idei oroszországi sakkolimpia lemondásáért.

(Kiemelt képünk: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a "Hadsereg-2021" nemzetközi haditechnikai fórum megnyitóján, amelyet a Moszkva melletti Kubinkában, a Patriot Parkban tartanak 2021. augusztus 23-án. Fotó: Ramil SITDIKOV / SPUTNIK / AFP)

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.