Az oroszok szerint egy ukrán légvédelmi rakéta csapódott a lakóépületekre

Nem orosz csapás, hanem ukrán légvédelmi rakéta okozott károkat a polgári infrastruktúrában a Kijev ellen vasárnap intézett orosz támadás során – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőn, a hadijelentést ismertetve.

2022. június 27., 18:18

Szerző:

Konasenkov szerint június 26-án az orosz légierő négy, nagypontosságú, levegő-föld rakétával mért csapást az Artem Rakétakombinátra Kijev Sevcsenkivszkij kerületében. Az üzem rakéta-sorozatvető lőszert gyártott. Az orosz célellenőrzés szerint mind a négy rakéta célba talált, a létesítmény megsemmisült, anélkül, hogy Kijev polgári infrastruktúrája megsérült volna.

A tábornok azt mondta, hogy az ukrán fővárosba telepített Sz-300-as és Buk M1 légvédelmi rendszerek több, mint tíz rakétát lőttek ki, de az ukrán rakétakilövők és a rádióberendezések összehangolatlansága miatt a Bukok lelőttek két saját Sz-300-as légvédelmi rakétát. Ezek egyike zuhanhatott lakóépületre.

Konasenkov szerint az ukrán hadvezetés megpróbálja megállítani az ukrán egységek „kaotikus menekülését” Liszicsanszk közelében. Mint mondta, az orosz tüzérség felszámolta az ukrán „náci” Jobboldali Szektor egyik záróosztagát, amely 72. gépesített dandárja első zászlóalja személyi állományának visszavonulását szándékozott megakadályozni.

 (Kiemelt kép: a Kijev elleni rakétatámadás, 2022. június 26-án.)