Orosz rakéta csapódott egy lakóházba

Legalább két ember meghalt és hét megsebesült egy orosz rakétacsapásban, amely egy lakóépületet ért szerdán a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában – közölték az ukrán hatóságok.

2023. február 2., 09:33

Szerző:

Erről Andrij Jermak, a kijevi elnöki hivatal vezetője számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A tisztségviselő egy lerombolt épület képét tette közzé oldalán. 

A tavaly februári orosz támadás kezdete óta számos rakéta talált el lakóépületeket Ukrajnában, civilek halálát okozva. A moszkvai védelmi minisztérium állítása szerint erőik csak katonai célpontokat támadnak. 

Az orosz csapatok jelenleg Kramatorszk, a kelet-ukrajnai Donyecki terület egyik nagyvárosát, valamint az egész területet igyekeznek ellenőrzésük alá vonni az immár több mint 11 hónapja tartó háborúban.

(Kiemelt képünk illusztrácó. Egy ukrán katona sétál egy orosz rakéta által eltalált épület mellett a dél-ukrajnai Mikolajivban 2022. március 21-én. fotó: BULENT KILIC / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.