Óriási torlódás alakult ki az omikron miatti korlátozások miatt a Csalagútnál

Mindenki menekülne az Egyesült Királyságból. 

2021. december 18., 19:14

Szerző:

Pénteken hosszú kocsisorok alakultak ki az M20-as úton a Csatorna-alagút környékén, nem sokkal azelőtt, hogy Franciaország vírusvédelmi intézkedéseinek részeként lezárta határait az Egyesült Királyság turistái előtt – írja a Telex. Előző nap a doveri kikötőnél is voltak tumultuózus jelenetek. A jelenség a szállítmányozást is érintette, sok kamion is a dugóban vánszorgott.

A lezárás pénteken este 11-kor lépett életbe, előtte a szokásosnál jóval több autó próbált átjutni az alagúton, illetve azzal együtt a brit-francia határon. A lezárás hírére sokan előbbre hozták karácsonyi vásárlási vagy üdülési terveiket, és még a hétvége előtt igyekeztek bejutni Franciaországba.

Az alagutat üzemeltető Eurotunnel szóvivője szerint szombat délután-estefelé normalizálódhat a helyzet, és aki a határidő előtt be akart jutni Franciaországba, az átjutott a határon. Az életbe lépett francia szabályozás szerint brit állampolgár jelenleg csak igen nyomós okkal léphet az országba, a turista- és az üzleti utak nem számítanak ilyen oknak. A fuvarosok mentesülnek a korlátozás alól.

(Kiemelt képünk illusztráció. Bevándorlók a Londont Párizzsal a La Manche csatorna alatt összekötő Csatorna-alagúthoz vezető autópálya mellett a franciaországi Calais közelében MTI/EPA/Etienne Laurent)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.