Brüsszel újabb bírálatot kapott Orbán Viktortól

Orbán Viktor videóban fejtette ki véleményét.

2021. december 3., 20:22

Szerző:

„Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, pedig éppen fordítva kellene, hogy legyen” – mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban.

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett pénteken Varsóba, ahol 12 európai párt vezetője találkozik. Ennek kapcsán Orbán Viktor ismét kifejtette véleményét Brüsszelről, ami szerinte szembemegy a magyar értékekkel, amelyeknek legfontosabb eleme a gyermekek védelme és a családok támogatása a miniszterelnök szerint. 

A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.

„Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget” 

– fogalmazott a kormányfő, aki hozzátette: „Remélem, ma és holnap ebbe az irányba fontos lépést teszünk majd”. 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban. Péntek este az MTI-nek elmondta, a program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

 

(Kiemelt kép: Varsó, 2021. december 3. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)