Zelenszkij felesége szeretné visszakapni a férjét

Olena Zelenszka azt nyilatkozta, nem igazán egy történelmi figurára vágyott házastársként, és az, hogy a háború óta az ukrán elnök csak az, kezdi megviselni.

2023. szeptember 5., 15:52

Szerző:

„A férjemre van szükségem, nem egy történelmi figurára” – nyilatkozta Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége rendhagyó módon a brit közszolgálati BBC-nek adott interjújában. Azt is elmondta, a háború kitörése után biztonsági okokból ő és férje is külön helyeken élnek, de ez megviseli a házasságukat: „Van alkalmunk látni egymást, de korántsem annyit, amennyit szeretnénk. A fiamnak hiányzik az apja,” – mondta el erről.

Azért azt is hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben erősnek kell maradni, lélekben is, még ha a helyzet megpróbáltatásokat is okoz. Zelenszka azóta él külön, titkos helyen a gyermekeivel, amióta 2022 februárjában, a megszállás első napjaiban az oroszok különleges egységekkel próbáltak meg bejutni Kijevbe, hogy Zelenszkijt, és családját is elrabolják. Az ukrán politikai vezetés minden eszközzel megpróbálja elkerülni, hogy az elnököt felesége, és gyermekei fogságba ejtésével tudják zsarolni, vagy meggyilkolják őket.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij (R) ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka távozik, miután 2023. augusztus 19-én megbeszélést folytatott a svéd miniszterelnökkel Harpsundban, Stockholmtól délnyugatra. JONATHAN NACKSTRAND / AFP)