Olena Zelenszka ukrán first lady találkozott a walesi hercegnővel a Buckingham-palotában

Olena Zelenszka ukrán first lady és Kate Middleton walesi hercegné egy nappal a néhai II. Erzsébet királynő temetése előtt találkozott a Buckingham-palotában.

2022. szeptember 19., 10:49

Szerző:

A nagyszabású bemutatkozásra egy nappal II. Erzsébet királynő hétfőre tervezett temetése előtt került sor. Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége azért utazott az Egyesült Királyságba, hogy a háború sújtotta országát képviselje a gyászmenetben az Oroszországgal hónapok óta tartó háború közepette.

Zelenszkij is lerótta tiszteletét

Múlt héten Zelenszkij, Ukrajna elnöke is ellátogatott a kijevi brit nagykövetségre, hogy lerója tiszteletét a néhai királynő előtt, többek között aláírta a részvétnyilvánító könyvet – derült ki az ukrajnai brit nagykövet által a Twitteren közzétett fotóból.

„Mély megtiszteltetés, hogy Zelenszkij elnök ma reggel aláírta a részvétnyilvánító könyvünket II. Erzsébet királynő számára. Hálás vagyok az elnöknek, hogy időt szakított erre, tekintettel mindarra, ami Ukrajnában jelenleg történik" – írta Melinda Simmons nagykövet.

Nem sokkal a királynő halála után Zelensky tweetelt: „Mély szomorúsággal értesültünk II. Erzsébet királynő haláláról. Az ukrán nép nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az egész Egyesült Királyságnak és a Nemzetközösségnek e pótolhatatlan veszteség miatt.”

(Kiemelt fotónk: Katalin walesi hercegnő fogadja Olena Zelenszkát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2022. szeptember 18-án, egy nappal II. Erzsébet királynő temetése előtt. MTI/AP/PA pool/Kirsty O'Connor)